3 pitanja za stručnjaka

Rešenje protiv starenja specijalno osmišljeno za potrebe osetljive kože

Img_Rešenje protiv starenja specijalno osmišljeno za potrebe osetljive kože

Borice, bore, gubitak čvrstine... uz ove tradicionalne znake starenja, osetljiva koža je sklona i crvenilu. Danas, jedna od dve žene kaže da ima osetljivu kožu, zbog čega je od suštinskog značaja obezbediti rešenja za njihove brige u vezi sa borbom protiv starenja.

Zašto se kaže da osetljiva koža stari brže nego normalna?

Gubitak ujednačenosti tena je ključni problem povezan sa starenjem osetljive kože

Ubrzano starenje kože prouzrokovano je ,,mikro-inflamatornim" stresom koji je češći kod osetljive kože. Iako je ovaj proces neprimetan, igra značajnu ulogu u nastanku bora i gubitku čvrstine tako što doprinosi propadanju vlakana koja izgrađuju dermis. Skorašnja studija je pokazala da, bez obzira na godine, osetljivu kožu karakteriše veća tendencija ka crvenilu nego normalnu kožu. Kako vreme prolazi, crvenilo pojačava prirodni gubitak ujednačenosti tena, koja se javlja uz već prisutne bore i gubitak čvrstine.

Vitamin C/retinol: Kakve su razlike između ova dva aktivna sastojka protiv starenja?

Dva referentna aktivna sastojka protiv starenja koja deluju sinergistički.

Vitamin C i retinol su dva referentna aktivna sastojka koja se koriste u dermatologiji zbog svojih dejstava na starenje kože. Retinol je pokazao svoju nesumnjivu efikasnost na starenju kože. On ima spektakularno dejstvo na površinu kože: tekstura kože postaje finija, nepravilnosti boje tena blede i bore su uglačane. Podjednako magično deluje i u dubini: ćelije su obnovljene, a proizvodnja kolagena i elastina je uvećana. Što se tiče vitamina C, on je izuzetno moćan antioksidans i ima svojstva stimulacije sinteze kolagena i jačanja krvnih sudova. Njegov dodatni plus? Popunjava bore, učvršćuje kožu i ujednačava boju tena.

Da li je moguće kombinovati dejstvo nekoliko aktivnih sastojaka za borbu protiv starenja kada imate osetljivu kožu?

Iznad svega, tražite efikasnost uz poštovanje svoje osetljive kože

Kao i za druge tipove kože, dobra je ideja kombinovati dejstvo različitih aktivnih sastojaka kako bi se postigli optimalni rezultati. Ali ako imate osetljivu kožu, vrlo je važno da koristite formule prilagođene njenim potrebama. Sa Redermic-om, osetljiva koža konačno može da uživa u blagodetima potpune rutine za pojačanu, korektivnu borbu protiv svih znakova starenja. Redermic [R] koriguje kliničke znakove starenja kao što su dublje bore, rane staračke fleke i nepravilna površina kože. A Redermic [C] ima pojačano dejstvo na bore, gubitak čvrstine i ujednačenosti boje.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles