0

MLADEŽI I SUNCE: LOŠA KOMBINACIJA

Izlaganje suncu između detinjstva i odraslog doba utiče na broj i veličinu mladeža koji se mogu pojaviti na koži. Međutim, veći broj mladeža znači veći rizik od raka kože jer se u 35% slučajeva rak kože razvija iz već postojećeg mladeža¹. Stoga je izuzetno važno zaštititi decu i mlade od sunca kako bi se pojava novih mladeža svela na najmanju moguću meru. Osim toga, preterano izlaganje postojećih mladeža suncu utiče na razvoj lezija koje se mogu pokazati kanceroznim. Stoga je takođe važno da  usvojite dobre navike i štitite mladeže od UVA i UVB zraka kao što to činite i sa svojom kožom.

1 The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (Nacionalni sindikat dermatologa – venerologa)

ZAŠTITITE SVOJE MLADEŽE

Kako bi zadovoljili ove veoma zahtevne potrebe, stručnjaci iz laboratorija La Roche-Posay stvorili su spektar proizvoda za zaštitu od sunca Anthelios, koji kombinuju vrlo visoku zaštitu od UVA i UVB zraka. Anthelios je dostupan u različitim teksturama kako bi zadovoljio potrebe i očekivanja i najosetljivije kože. Tražite toniranu kremu koja se brzo upija, ultralagan tečni fluid, mleko ili kremu za zaštitu osetljive dečije kože? Kliknite na Sun diagnosis i pronađite zaštitu koja vam najbolje odgovara.
Kako bi vam pomogla da ostanete oprezni i pratite svoje mladeže, aplikacija Mole Checker, koju je razvio La Roche-Posay, omogućava vam da označite mladeže na koži i pratite njihov razvoj između poseta dermatologu. Imajte na umu da rano otkrivanje povećava šanse za izlečenje raka kože.

DOBRE NAVIKE ZA POSTIZANJE VISOKE ZAŠTITE TOKOM IZLAGANJA SUNCU

U 50–70% slučajeva rak kože nastaje zbog preteranog izlaganja UVA i UVB zracima. Zato je izuzetno važno pridržavati se nekoliko jednostavnih pravila, pored nanošenja proizvoda za zaštitu od sunca:

  • Ne izlažite se suncu između 12 i 16 h,
  • Potražite mesto u hladu umesto na suncu,
  • Svaka dva sata nanosite proizvod za zaštitu od sunca,
  • Svedite izlaganje dece suncu na najmanju moguću meru jer je njihova koža mnogo osetljivija od kože odraslih. Odeća (šeširi, majice kratkih rukava i naočare za sunce) još uvek je najbolja zaštita od UV zraka.

1 The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (Nacionalni sindikat dermatologa – venerologa)

LA ROCHE-POSAY se OBAVEZUJE

MOJ SKINCHECK

Posetite myskincheck.org

v_push_skincheck.jpg