#SaveYourSkin


Bolja zaštita kože za Vas i Vaše najmilije
Pregledajte se, zaštitite i budite bezbedni na suncu

Preuzmite ABCDE metodu testiranja kože

Da li u povezanim uređajima leži budućnost zaštite od sunca?


Otkrijte prvu rastegljivu UV nalepnicu koj se povezuje sa pametnim uređajima.
Veoma tanak, vodootporan i prilagođen osetljivoj koži, povezan je sa aplikacijom MY UV PATCH kako bi Vam pružio korisne savete dok ste izloženi suncu.

v-uv_pacth.jpg

Šta je MY UV PATCH?

Nalepnica MY UV PATCH kompanije La Roche-Posay je prvi rastegljivi, veoma tanki, nosivi senzor za kožu koji meri UV zračenje kom ste izloženi pomoću specijalne tehnologije. MY UV PATCH je povezan sa aplikacijom za pametne telefone – MY UV PATCH, koja na osnovu izmerenog UV zračenja šalje poruke u vezi sa Vašim ponašanjem i dnevnom količinom sunčevog zračenja kome ste izloženi. MY UV PATCH je povezan sa aplikacijom za pametne telefone i informiše Vas o količini UV zračenja koju prima Vaša koža. Pored toga, aplikacija Vam pruža savete o bezbednom ponašanju na suncu.

Koje su koristi MY UV PATCH nalepnice?

MY UV PATCH je nova tehnologija na tržištu koja Vam pruža informacije o tome koliko ste izloženi suncu i pomaže da se bolje zaštitite da biste bili bezbedniji. Preterana izloženost UV zračenju može da utiče na pigmentaciju kože ili da uzrokuje foto-starenje, pa čak i karcinom kože. Prema Fondaciji za karcinom na koži, 90% slučajeva karcinoma kože koji nisu melanom povezano je sa ultra-ljubičastim zračenjem koje emituje sunce, a više od 90% vidljivih promena koje obično pripisujemo starenju kože posledica su uticaja sunca.

Kako izgleda nalepnica?

MY UV PATCH nalepnica je veoma tanka (debljine ljudske vlasi), rastegljiv i propušta vazduh. Ima površinu od oko 6,5 kvadratnih centimetara i debljinu od 100 mikrometara. Nalepnica je u obliku srca koje je ispunjeno kvadratićima različitih nijansi plave i bele, koji sadrže fotoosetljivu boju.

Koje su karakteristike MY UV PATCH nalepnice?

MY UV PATCH je prva elektronska nalepnica sa bojom koja oksidira pod uticajem svetlosti. Aplikacija MY UV PATCH skenira i analizira nalepnicu, što predstavlja potpuno nov način preciznog merenja UV zračenja. Nalepnica je rastegljiva, što znači da ima slična mehanička svojstva kao i koža pa može da se savija i rasteže zajedno sa kožom.

Za razliku od većine nosivih UV nalepnica dostupnih na tržištu koje pružaju kvalitativne vizuelne podatke, MY UV PATCH pruža kvantitativne podatke za procenu količine UV zračenja kojoj ste izloženi. Po prvi put, MY UV PATCH procenjuje nijansu kože i postojeću zaštitu od sunca kako bi precizno izmerio individualni rizik od UV zračenja. Aplikacija MY UV PATCH će Vam pružiti više informacija o tome koliko ste izloženi UV zračenju.

Kako funkcioniše nalepnica?

Kada je fotoosetljiva boja na nalepnici izložena UV zracima, ona se menja. Aplikacija meri promenu boje i izračunava dozu UV zračenja, pri čemu uzima u obzir Vašu jedinstvenu nijansu tena i daje Vam jedinstvene i personalizovane informacije o količini UV zračenja kome ste izloženi. Aplikacija MY UV PATCH treba da podstakne ljude da se bezbedno ponašaju na suncu.

Da li je potrebno ručno skenirati nalepnicu?

Da. Kako bi ceo proces bio jednostavniji, aplikacija koristi tehnologiju koja omogućava automatsko skeniranje kada detektuje oblik srca.

Koliko dana možemo da nosimo nalepnicu?

Da biste postigli najbolje rezultate, preporučujemo da koristite nalepnicu do 3 dana.

Na kom delu tela treba da nosimo nalepnicu?

Nalepnicu možete da nosite na bilo kom delu kože koji želite da posmatrate. Da biste dobili najpreciznije podatke, preporučuje se da nosite ovaj vodootporni senzor na nadlanici do 3 dana.

Da li je moguće naneti zaštitu od sunca na nalepnicu?

Da, zaštitu od sunca treba naneti na kožu 15 minuta pre izlaganja suncu, kada se može naneti i na nalepnicu. Tako će nalepnica precizno meriti količinu UV zračenja kome je izložena koža sa zaštitom od sunca. Važno je da pre nego što izađete na sunce skenirate nalepnicu i aplikacija će Vam objasniti koji proizvod za zaštitu od sunca Vam je potreban i kada treba ponovo da ga nanesete. Nalepnica treba da posluži kao instrument koji se jednostavno koristi i ima edukativan karakter.

Mogu li da se bavim sportom dok nosim nalepnicu?

Da. Dejstvo nalepnice traje i tokom Vašeg bavljenja sportom, uključujući trčanje, plivanje ili druge aktivnosti.

Da li MY UV PATCH uzima u obzir lokaciju i doba dana?

Da. Kada aplikacija skenira nalepnicu, ona uzima u obzir i lokaciju na kojoj se nalazite i doba dana.

Da li nas aplikacija upozorava kada treba ponovo da nanesemo zaštitu od sunca i daje preporuke u vezi sa proizvodima?

Da. Aplikacija je dizajnirana tako da vam pruža informacije o tome koliko ste izloženi UV zračenju i daje savete koji treba da Vas podstaknu da se bezbedno ponašate na suncu.

Da li aplikacija može da meri UV zračenje na drugim delovima tela osim kože, na primer, na kosi?

Ne.

Da li aplikacija fizički očitava podatke sa kože?

Ona meri količinu UV zračenja koja dospe do kože, a kako je nalepnica veoma tanka, ona je praktično kao koža.

Da li je nalepnica testirana na deci?

Da.

Da li utiče na rad implantiranih medicinskih uređaja (kao što je pejsmejker), različita stanja na koži ili topikalne medikamente?

Kompanija La Roche-Posay preporučuje da nanesete nalepnicu MY UV PATCH na zdravu kožu na kojoj ne primenjujete nikakvu terapiju. Nije testirano uzajamno dejstvo nalepnice i lekova ili medicinskih aparata.

Da li je nalepnica MY UV PATCH okluzivna, odnosno da li koža ispod nalepnice može da diše?

Nalepnica propušta vazduh i omogućava koži da diše.

Da li nalepnica ostavlja bledu fleku na koži?

Ne ako nanesete odgovarajuću količinu zaštite od sunca na kožu i na nalepnicu.

Šta je potrebno uraditi u slučaju neželjenog dejstva?

Služba kompanije La Roche-Posay za podršku korisnicima kozmetičkih proizvoda dostupna je od ponedeljka do petka, od 9-17 časova. Pozovite 011 4254 207.

*L'Oreal resursi za interna istraživanja

  • Facebook