#SaveYourSkin

Bolja zaštita kože za Vas i Vaše najmilije
Isprobajte, zaštitite se i budite sigurni na suncu

Preuzmite ABCDE metodu

Štitite se svakodnevno

v_every_day.jpg

Cele godine, čak i u gradu, zaštita od sunca je ključna za zdravlje Vaše kože i lep izgled, ali potrebno je odabrati pravi indeks zaštite...

UV zraci: opasnost tokom cele godine

Suprotno opštem mišljenju, ne bi trebalo da kožu štitite samo kad ste na odmoru kraj mora ili u planinama. Cele  godine je Vaša koža izložena UVB i UVA zracima i njihovim štetnim efektima. UVA i UVB zraci različito deluju na kožu:

  • UVB zraci prodiru kroz površinske slojeve epidermisa i odgovorni su za tamnjenje, ali i za opekotine i, još važnije, karcinom kože.
  • Oblaci i staklo UVA zrake apsorbuju slabo ili nikako.  Prodiru dublje u kožu i mogu da dopru i do dermisa. Među njima su i dugi UVA zraci koji predstavljaju većinu UVA zraka i prisutni su cele godine, čak i tokom oblačnog vremena, pa prodiru u središte dermisa i prouzrokuju nepovratna oštećenja.

Ekstremno ili umereno: koji je nivo Vašeg izlaganja suncu?

Uglavnom zavisi od tipa sunca, vremenom provedenim na suncu i Vašem fototipu:

  • Ekstremno ili dugotrajno izlaganje, zvano i "zenitno" jer ga stvara sunce u svom zenitu, uglavnom se događa tekom odmora na moru ili skijanju. Ostali tipovi aktivnosti (ručak na suncu, sportovi na otvorenom, šetnja itd.) mogu takođe prouzrokovati nenamerno izlaganje suncu.
  • Dnevno izlaganje odgovara vremenu koje provodimo svakog dana napolju i unutra, iza prozorskog stakla.

Treba li uvek da budemo zaštićeni od sunca?

Rešenja za svakodnevnu zaštitu

Za svakodnevnu zaštitu od UVA i UVB zraka Anthelios linija iz Dermatološke laboratorije La Roche-Posay nudi široki izbor senzornih tekstura za svaki tip kože kako bi se podstaknula češća upotreba

Celogodišnja upotreba zaštite od sunca sprečava dugoročne opasnosti povezane sa uticajem sunca, uključujući i prerano starenje kože, poremećaje pigmentacije (pigmentne mrlje, trudnička maska itd.) i karcinom kože.

  • Facebook