#SaveYourSkin

Bolja zaštita kože za Vas i Vaše najmilije
Isprobajte, zaštitite se i budite sigurni na suncu

Preuzmite ABCDE metodu

Sve što ste ikada želeli da znate o mladežima...

Mladež, poznat kao i nevus,  sastoji se od mnoštva smeđih ćelija koje se uglavnom nalaze u koži i sluznicama. Te ćelije su poznate kao melanociti i odgovorne su za tamnjenje ili preplanulu kožu. Deca nemaju mladeže kad se rode.  Počinju da se javljaju na uzrastu od 6 do 12 meseci i mogu nastajati do odraslog doba.

Mladeži i sunce: loša kombinacija

Od detinjstva do adolescencije izlaganje suncu utiče na brojne mladeže koji se mogu pojaviti na koži, kao i na njihovu veličinu. Što više mladeža neko ima, to je veća opasnost od nastanka karcinoma kože jer 35% karcinoma zapravo nastaje iz postojećeg mladeža[1]. Stoga je od ključne važnosti efikasno zaštititi decu i mlade od sunca i minimizirati pojavu novih mladeža. Prekomerno izlaganje mladeža suncu dodatno utiče i na razvoj lezija koje mogu da  budu kancerozne. Stoga je važno i usvojiti dobre navike u zaštiti mladeža od UVA i UVB zraka kao što to činite i sa kožom.

Zaštitite svoje mladeže

Kako bi zadovoljila ove posebno zahtevne potrebe, Laboratorija La Roche-Posay formulisala je liniju proizvoda za zaštitu od sunca Anthelios koja kombinuje vrlo visoku UVA i UVB zaštitu. Anthelios nudi celu paletu tekstura za potrebe i najosetljivije kože. Treba Vam obojena krema koja se brzo upija, izuzetno lagan fluid-gel, lagano mleko ili zaštitno sredstvo za dečiju kožu? Posetite stranice na kojima možete da napravite dijagnozu i saznate koja Vam zaštita najviše odgovara. La Roche-Posay je razvio Mole Checker koji Vam pomaže da mapirate svoje mladeže i pratite njihov razvoj između poseta dermatologu kako biste pratili svoje mladeže. Zapamtite, što se ranije otkrije karcinom kože, veća je mogućnost izlečenja.

Dobre navike za visoku zaštitu tokom izlaganja suncu

Pošto je 50-70% karcinoma kože uzrokovano prekomernim izlaganjem UVA i UVB zracima, neophodno je slediti nekoliko jednostavnih pravila uz nanošenje zaštitne kreme:

  • Izbegavajte izlaganje suncu između 12 i 14 h.
  • Odaberite senku umesto direktnog izlaganja suncu
  • Nanosite zaštitno sredstvo svaka 2 sata.
  • Decu izlažite što je manje moguće suncu jer je njihova koža osetljivija od kože odraslih. Odeća (šeširići, majice i naočare) još uvek su najbolja zaštita od UV zraka.

1 Nacionalni sindikat dermatologa-venerologa

  • Facebook