#SaveYourSkin

Bolja zaštita kože za Vas i Vaše najmilije
Isprobajte, zaštitite se i budite sigurni na suncu

Preuzmite ABCDE metodu

Dugi UVA zraci: uvek prisutni i nevidljiva opasnost

v_invisible_danger.jpg

Cele  godine smo, a da toga nismo ni svesni, izloženi dugim UVA zracima poznatim i kao pasivno izlaganje suncu. Ovi sunčevi zraci putuju kroz oblake, staklo, pa čak i epidermis sve to dermisa.

Koji su efekti dugih UVA zraka?

Što su UVA zraci duži, to dublje prodiru u kožu. Ponekad prouzrokuju nepovratna oštećenja kože:

  • Poremećaji u pigmentaciji i boji poput trudničke maske, tamnih mrlja i sivog tena.
  • Alergije na sunce i netolerancije: poput svih UV zraka, dugi UVA mogu da prouzrokuju pojavu crvenila, mrlja na koži i svraba.
  • Fotostarenje ili prerano starenje: smanjenje elastičnosti kože i njeno opuštanje što podstiče pojavu bora.

Podaci:

UV zraci svakodnevno ozračuju površinu Zemlje: 95% su UVA zraci i 5% UVB zraci. Među njima dugi UVA zraci predstavljaju 75% sveukupnog zračenja. Za optimalnu zaštitu birajte sredstvo koje ima na pakovanju logo i u skladu je sa evropskim preporukama specifičnim za zaštitna sredstva.

Vrlo visoka zaštita uz Anthelios XL

Već gotovo 30 godina Dermatološka laboratorija La Roche-Posay razvija liniju zaštitnih sredstava posvećenih zaštiti svih tipova osetljive kože i kod odraslih i kod dece. Sa efikasnom zaštitom od UVB i UVA zraka linija Anthelios Vam nudi dvostruko strožu zaštitu nego što to propisuju evropske preporuke. Novi Ultralagani fluid 50+ postiže vrlo visoku UVB zaštitu i UVA zaštitu koja je jača od stare formule (PPD 42, odnosno za 4 boda više) štiteći čak i od dugih UVA zraka. I sve to u vrlo laganoj tečnoj teksturi nevidljivoj na koži.

La Roche-Posay propisuje 25.000 dermatologa širom sveta.

La Roche-Posay 30 godina sarađuje sa dermatolozima širom sveta kako bi poboljšao kvalitet života ljudi sa osetljivom kožom.

Linija koju odobravaju stručnjaci

Dostupan u tečnoj teksturi, ulju, gelu ili spreju Anthelios Vam nudi širok izbor tekstura koje objedinjuju osjećaj prijatnosti i zaštitu bez narušavanja tolerancije zbog česte upotrebe. Anthelios poštuje potrebe i posebne zahteve svakog tipa kože i njegovi  proizvodi su dostupni u različitim formatima i na različitim nivoima zaštite (visoka zaštita sa SPF 30 ili vrlo visoka sa SPF 50+). Kombinacija visoke UVA i UVB zaštite Vas štiti od trenutnih neprijatnih efekata sunca poput opekotina, ali i od dugoročnih oštećenja poput fotostarenja.

  • Facebook