3 pitanja za stručnjaka

Za osetljivu kožu preporučuje se korektivni puder koji se lako nanosi

Img_Za osetljivu kožu preporučuje se korektivni puder koji se lako nanosi

Osetljivu kožu karakteriše nadraživanje na najmanji dodir i crvenilo koje je često trajno prisutno. Šminka za ovaj tip kože mora biti nežna, ali proizvodi moraju biti i dovoljno efikasni u prekrivanju. Šta možete preporučiti? Savet dermatologa

Sammenhæng

Osetljiva koža lako reaguje, zato se trudite da izbegnete nadraživanje.

Čišćenje mora biti nežno. Kožu bi trebalo hidrirati proizvodima prilagođenim osetljivoj koži. Šminka mora biti korektivna i mora se lako nanositi. Kako bih postigao taj efekat, mešam šminku sa hidrantnom kremom i tako dobijam teksturu koja potpuno prekriva, a pritom ostaje tečna.

Ne postoje posebni proizvodi za osetljivu kožu,

Ne postoje posebni proizvodi za osetljivu kožu,

ali s obzirom da se radi o reaktivnom tipu kože, važno je preporučiti nerizične proizvode. Lično, preporučujem korektivne pudere jer su posebno osmišljeni za problematičnu kožu. Na taj način smanjujemo rizik od nadraživanja ili povećanja osetljivosti. Preporučujem da se razredi hidrantnom kremom.

Da li postoji posebna tehnika nanošenja šminke?

Kod osetljive kože treba izbegavati trljanje jer ono može pogodovati nadraživanju ili crvenilu.

Nakon hidratacije kože, podloga, koja se može razrediti, trebalo bi da se nanosi nežno sunđerčićem ili tapkanjem prstima. Nakon toga gustom četkom nežno tapkam po licu kako bi se podloga lepo nanijela i stopila na rubovima.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles