Iskustva

"Rešili smo se upalnih akni moje ćerke"

Img_"Rešili smo se upalnih akni moje ćerke"

Milica je nekoliko meseci patila od akni. Ali, uz podršku svog dermatologa, ona je uspela povratiti čistu kožu. Saznajte kako od njene majke Marice.

Kontekst

Marice, kada su se  Vašoj ćerki prvi put pojavile akne?

Moja ćerka Milica je počela imati manje probleme sa aknama u uzrastu od oko 14 godina. Baš u žaru adolescencije! Promene u hormonima u pubertetu jedan su od uzroka nastanka akni.

Simptomi

Kako su se njene akne manifestovale?

U početku je imala tek nekoliko bubuljica i manje nepravilnosti na koži, ali ubrzo se problem značajnije proširio. Mitiseri i crvene bubuljice pojavile su se na njenim leđima i grudima. Tokom letnjeg odmora ove pojave su se povukle. Bila je presrećna! Nažalost, nekoliko nedelja nakon što se vratila u školu, problem se vratio.

Bakgrund

Šta ste odlučili da učinite?

Kako bismo rešili njen problem sa aknama, ugovorili smo pregled kod dermatologa. On nam je objasnio da je sunce zapravo bilo lažni prijatelj aknama. Milica je zato odustala od isušivanja bubuljica na suncu. Osim toga, dermatolog je Milici naučio kako da vodi dnevnu brigu o svojoj koži: sredstvima za čišćenje, posebnim kremama za masnu kožu, nekomedogenom šminkom. Ove konsultacije, uz proizvode za čišćenje i negu lica, omogućile su joj da krene ispočetka. Takođe, preporučio joj je terapiju za zahvaćena mesta. Zahvaljujući svim ovim merama, akne kod moje ćerke su se vidljivo smanjivale iz meseca u mesec. Nakon godinu dana potpuno su nestale. Napokon smo se rešili njenih upalnih akni! Milici se vratilo samopouzdanje koje je bila izgubila zbog njih. Tako je lepo videti je da se opet smeje i svakog jutra uživa u sređivanju!

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles