Iskustva

"Uspeo sam da smanjim perutanje naslaga crvene i kože koja se ljušti!"

Img_"Uspeo sam da smanjim perutanje naslaga crvene i kože koja se ljušti!"

Pre godinu dana Srđan je patio od naslaga masne kože koja se perutala, ali upotrebom specijalnih tretmana, uspeo je da reši problem i njegova koža se pročistila. Ovde je njegovo svedočenje.

Kontekst

Srđane, kako su se pojavile Vaše masne ljuspice?

Crvene ljuspice pojavile su se prošle godine. Na početku, zahvatale su samo deo moga lica, ali ubrzo su se proširile na krajeve mog vlasišta i tada se počela javljati perut. To je stvarno bilo iskušenje.

Simptomi

Koji su bili specifični simptomi?

Imao sam male crvene ljuspice na vlasištu, na bradi, na rubovima nosa takođe i na čelu. Zaista je bilo neatraktivno.Koža se perutala i počela je da me svrbi na određenim delovima. Zaista je bilo teško živeti sa mnom i mojim narušenim moralom. Prošlo leto problem se lagano popravio, ali se ujesen vratio u punoj snazi. Takođe sam primetio da se moja koža pogoršavala pod uticajem stresa što nije neobično u mom poslu! Odlučio sam da posetim dermatologa.

Rešenje

Šta Vam je predložio dermatolog?

Tu sam prvi put čuo za pojam seboreični dermatitis. Na početku, zaista nisam znao šta je to. Da se rešim tog problema, prvo mi je preporučio da koristim nežna sredstva za čišćenje lica i specijalni šampon za moj problem. Takođe mi je prepisao kremu protiv gljivica, za nanošenje lokalno na problematične ljuspave mrlje i dermokozmetičku kremu, za svakodnevno nanošenje na celo lice. Rezultat je bio trenutan: brzo sam primetio čisto poboljšanje. Nakon nekoliko nedelja, problematične ljuspice su se smanjile i nove navale istih nisu bile česte kao pre. Nastavio sam da koristim specijalne tretmane za seboreični dermatitis da bih zadržao dobre rezultate. Laknulo mi je; uspeo sam smanjiti perutanje!

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles