Iskustva

"Nakon godina borbe sa netolerancijom kože na sunce, napokon opet mogu da uživam u njemu!"

Img_"Nakon godina borbe sa netolerancijom kože na sunce, napokon opet mogu da uživam u njemu!"

Od 18. godine života, Jelena je patila od hronične letnje svetlosne erupcije. Stanje je bilo toliko ozbiljno da je, nakon nekoliko neprijatnih odmora, odlučila odustati. Ali, savetovali su je da isproba dermatološke kreme za zaštitu od sunca koje filtriraju UVA i UVB zrake.

Kontekst

Jelena, koje okolnosti su uzrokovale pojavu svetlosne erupcije kod Vas?

Oduvek sam praznike provodila u kući svojih roditelja na moru. Jednog leta, kada sam imala 18 godina, primetila sam kvržice duž linije vrata, na podlakticama i ramenima, propraćene neprijatnim svrabom. Pomislila sam da je reč o jednokratnoj reakciji na sunce pa sam čekala da se reakcija povuče i da nastavim da uživam u suncu do kraja leta.

Sammenhæng

Da li su se simptomi povukli nakon nekog vremena?

Zapravo i ne... Pogoršali su se! S obzirom da volim sunce, obično izlazim na prvi nagoveštaj zraka sunca i vedrog vremena. Svaki put kad bih bila izložena suncu, reakcija je bila sve brža i jača, sa još više zahvaćenih delova i jačim svrabom! Počela sam samu sebe uveravati da moja koža više ne podnosi sunce i da ću ga se možda morati zauvek kloniti.

Rešenje

Da li ste pronašli rešenje?

Na Internetu sam pronašla forum na tu temu. Jedna korisnica tog foruma mi je rekla da se i ona suočavala sa istim problemom sa kojim se ja sada suočavam i da je reč o letnjoj svetlosnoj erupciji. Savetovala me da posetim dermatologa. Odlučila sam da je poslušam. Dermatolog mi je prepisao kremu za zaštitu od sunca sa odgovarajućim zaštitnim faktorom 50, dostupnu u apotekama. Sve je super već dve godine! (Čak i ako se ne pržim na suncu čitav dan!!!). U bilo kojoj prilici, nakon godina borbe sa netolerancijom kože na sunce, ja napokon mogu opet da uživam u njemu!

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles