3 pitanja za stručnjaka

Lečenje herpesa treba započeti već pri pojavi prvih simptoma

Img_Lečenje herpesa treba započeti već pri pojavi prvih simptoma

Herpesu pogoduje izlaganje suncu. On najčešće izbija u području usana ili nosa.
Mora se lečiti čim se pojave prvi znaci, a za efikasno lečenje potrebno je usvojiti nekoliko jednostavnih navika. Pročitajte šta dermatolog savetuje po tom pitanju.

Koje su karakteristike herpesa izazvanog suncem?

Pojavu herpesa mogu uzrokovati različite okolnosti:

povišena temperatura, umor, menstruacija ili stres. Sunce je faktor koji doprinosi navedenim faktorima. Moji pacijenti se često žale na pojavljivanje herpesa na području usana ili nosa čim započnu sa zimskim sportovima ili s početkom leta. Zbog njegove vidljivosti i osećaja peckanja, to im upropasti odmor.

Sammenhæng

Postoje lekovi koji zaustavljaju širenje virusa.

Lečenje mora početi sa pojavom prvih simptoma. Naši pacijenti su vrlo dobro upoznati sa osećajem peckanja koji najavljuje herpes. Moraju da se suzdržavaju od grebanja kraste jer to može uzrokovati prenošenje zaraze (impetigo) ili pogodovati širenju virusa. Zaražene osobe moraju da izbegavaju neposredan kontakt (poljubac) sa prijateljima i porodicom, kao i svaki proizvod koji nadražuje i tako pogoršava ranu.

Prema Vašem mišljenju, može li da se spreči pojava herpesa izazvanog suncem?

Faktor koji služi kao okidač za pojavu herpesa jasno je definisan:

sunčevi UV zraci pogoduju reprodukciji virusa koji je već prisutan u telu. Zato, fotozaštita je neophodna. To pacijentima može pomoći u sprečavanju pojave herpesa. Prepisujem korišćenje stikova za usne sa visokom zaštitom svaka dva sata. Ostatak lica zaštićen je proizvodima za zaštitu od sunca koji pružaju visoku zaštitu od UVB i UVA zraka.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles