Fokus na...

Šminka za osetljivu kožu napokon je realnost.

Img_Šminka za osetljivu kožu napokon je realnost.

Neki puderi mogu izazvati reakcije; posebno morate izbegavati one koji sadrže sastojke koji izazivaju alergije ili mogu nadražiti kožu. Imperativ je izbor pudera koji su hipoalergijski, pružaju visoku toleranciju i posebno su dizajnirani za osetljivu kožu. Zahvaljujući njima, užitak šminkanja i savršeno ujednačen i poboljšan ten postaje realnost za sve tipove kože.

Simptomi

Udovoljavanje zahtjevima osjetljive kože...

70% žena koje posjećuju ljekarne kažu da imaju osjetljivu kožu. Ovo je stanje kože češće i od suhe kože: čak 80% žena s ovim tipom iskusi osjetljivost kože. Žene koje imaju suhu kožu suočile su se s brojnim znakovima osjetljive kože, poput zatezanja, krhkosti, hrapavosti i krutosti, što se naglašava upotrebom neodgovarajućih pudera.

Symptomer

...odgovarajućim puderom.

Nanošenje šminke na osetljivu kožu često je otežano - neodgovarajući puder ne prilagođava se uvek površini lica. Tokom dana može se pojaviti osećaj neprijatnosti i zatezanja. Slojevi pudera popunjavaju neravnine na licu (bore, borice, suve površine, nepravilnosti) i rezultat je neujednačen izgled. Kako bi i suva i osetljiva koža napokon mogle uživati u čarima odgovarajućeg pudera, neophodno je koristiti pudere koji harmoniziraju, pružaju osećaj prijatnosti i hidrira kožu, ali isto tako preporučljivo je odabrati hipoalergijsku formulu kako bi se smanjio rizik od nadraživanja i alergija za ove osetljive tipove epidermisa.

Tretmani

Ključ do prekrasnog tena osetljive kože

Moguće je imati lep ten, čak i ako imate osetljivu kožu, ako sledite ove savete:

  • Izbegavajte sve proizvode za čišćenje lica na bazi sapuna jer on isušuje kožu i čini ju još osetljivijom
  • Izbegavajte kontakt sa tvrdom vodom u najvećoj mogućoj meri; odaberite sredstva za čišćenje koja se ne ispiru i završite sprejem na bazi termalne vode
  • Pri nanošenju šminke uvek najpre neutralizujte nepravilnosti na licu, npr. pomoću korektora
  • Nakon toga ujednačite ten puderom sa posebnom formulom za osetljivu kožu
  • Na kraju lice poprskajte termalnom vodom u spreju kako biste učvrstili podlogu; tokom dana možete ponovo poprskati lice kako biste okrepili kožu i pružili joj još veći osećaj prijatnosti.
Za dodatne savete o odabiru odgovarajućeg pudera kontaktirajte svog dermatologa.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles