Iskustva

"Naučila sam da brinem o
svojoj suvoj koži"

Img_"Naučila sam da brinem o svojoj suvoj koži"

Zatezanje, hrapavost, pucanje i neprijatan osećaj: Dragana je oduvek imala suvu kožu lica.
Kako bi svojoj koži pružila negu i oslobodila je iritacija, počela je da koristi visokohranljive
specijalizovane proizvode. Zahvaljujući svakodnevnim koracima,
ona napokon ima baršunastu kožu...

Kontekst

Dragana, koliko dugo već imate suvu kožu?

Već kao dete sam imala suvu kožu. Vrlo dobro se sećam porodičnih odmora u planinama. Uvek sam imala ispucane usne i crvene obraze. Dok sam bila dete to mi nije naročito smetalo, ali kad sam odrasla, počela sam se stideti svoje suve kože.

Simptomi

Koji su bili simptomi?

Moja koža je neprestano bila zategnuta i na najmanji znak hladnoće je pucala. Čak su mi se na nekim delovima lica stvarale mrlje suve kože. Nimalo privlačno... A rezultat je bio još gori kada bih na kožu nanela šminku - koža mi je bila suva poput kartona. Ja zapravo nisam znala što da preduzmem u vezi sa time, a kreme koje sam kupovala u prodavnicama nisu mi pomogle.

Rešenje

Šta ste odlučili da učinite?

Pre otprilike tri meseca razgovarala sam o tome sa svojom farmaceutkinjom i ona mi je ponudila specijalan tretman za suvu kožu. Tretman se sastojao od hranljivih proizvoda koji štite kožu, istovremeno je i izglađuju. I deluje... Osećaj zategnutosti je nestao, a moja koža je opet mekana! Dobila sam i savet za posebnu negu usana i time je došao kraj mojim ispucalim usnama. Čak sam otišla i na skijanje opet pre dve nedelje i nisam imala problema sa pucanjem kože usana. Zahvaljujući pomoći moje farmaceutkinje, ja sam zaista naučila da brinem o svojoj koži iz dana u dan. Jedno je sigurno: ne odvajam se od svojih hranjivih proizvoda. Na duže vreme!

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles