Iskustva

"Moja deca mogu da se igraju na suncu, a ja ne moram da brinem!"

Img_"Moja deca mogu da se igraju na suncu, a ja ne moram da brinem!"

Kristina ima dvoje dece uzrasta od 3 i 5 godina. Iako imaju osetljivu kožu, Nikola i Ivan mogu bezbrižno da uživaju na suncu i igraju se na plaži. Sve zahvaljujući dobrim navikama svoje majke. Donosimo njenu priču.

Kontekst

Kristina, kako se odnosite prema suncu?

Imam sreću da živim na moru. I oduvek sam smatrala da je sunce dobro za naše zdravlje i blagostanje. Čak ni nakon što sam rodila nije mi padalo na pamet da menjam svoje navike. Vodim ih na plažu otkad su bili vrlo mali. Ipak, s obzirom da imaju osetljivu kožu, uvek sam bila vrlo pažljiva i pazila sam da ne dobiju opekotine od sunca.

Sammenhæng

Kako ih štitite?

Izbegavam rizik i koristim kreme sa zaštitnim faktorom 50, i jednostavno sledim zdrav razum. Tako da, na primer, ne izlažem ih suncu tokom najtoplijeg dela dana. Zatim, štitim ih pamučnim šeširićima i majicama. Ne zaboravljam redovno (oko tri puta dnevno) da nanosim kremu za zaštitu od sunca na njihovu kožu. Najveća mi je briga: šta kada se igraju na plaži? Obojica vole da se igraju u vodi i to me je uvek teralo da ih mažem kremom svakih 10 minuta, što me zamaralo.

Rešenje

Da li nameravate da zadržite te navike?

Da, nastavljamo sa zaštitom kao i do sada, ali više ne kupujem novo pakovanje kreme svaki drugi dan! Jer, prema preporuci mog farmaceuta, odsad ću koristiti vodootporni losion za zaštitu od sunca.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles