Iskustva

"Nisam ponovila iste greške sa suncem tokom svoje druge trudnoće"

Img_"Nisam ponovila iste greške sa suncem tokom svoje druge trudnoće"

Tokom Marijine prve trudnoće, njeno lice su prekrile tamne fleke - "trudnička maska". Ali, tokom druge trudnoće, ona se zaštitila od sunca i uspela izbeći ovu neprijatnost. Pročitajte njeno svedočenje.

Kontekst

Marija, šta mislite, zašto ste dobili "trudničku masku"?

S obzirom da imam plavu kosu i svetle oči nikad nisam pomislila da bih mogla da dobijem "trudničku masku". Nisam bila u pravu i shvatila sam to tokom puta u Crnu Goru u četvrtom mesecu trudnoće.

Simptomi

Kada se tačno pojavila "trudnička maska"?

Probudila sam se jednog jutra i primetila smeđastu liniju iznad usne, slično mrlji od kafe. A bila sam nanela zaštitu od sunca! To se proširilo i na kraju sam imala ozbiljnu "trudničku masku" na licu! Trajalo je čitavu trudnoću i nekoliko meseci nakon rođenja deteta. Prošle godine sam ostala trudna sa drugim detetom. Ali ovoga puta sam preduzela sve mere opreza!!

Rešenje

Šta to znači?

Posetila sam specijalistu dermatologije. Objasnila mi je da je "trudnička maska" povezana sa hormonima i da moram biti naročito oprezna na početku trudnoće. Zato mi je preporučila izbegavanje izlaganja suncu, nošenje šešira, sredstvo za zaštitu od sunca sa zaštitnim faktorom 50 i naočare za sunce - ukratko, najveću moguću zaštitu. Poslušala sam njen savet i "trudnička maska" se nije ponovno pojavila.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles