Iskustva

"Sada više brinem o zaštiti!", Lana, 19, studentkinja u Srbiji

Img_"Sada više brinem o zaštiti!", Lana, 19, studentkinja u Srbiji

Zbog svoje svetle puti Lana je bila naročito sklona opekotinama. Kako bi ih izbegla i naučila da bolje štiti kožu, posetila je dermatologa nakon čega je mogla potpuno sigurno da uživa na suncu. Ovo je njeno svedočenje.

Sammenhæng

Lana, kako si dobila opekotine?

Prošlog leta bila sam na moru. Želela sam da pocrnim pa sam se neoprezno izlagala suncu od početka odmora. Koristila sam čak i Monoi ulje i izležavala se na suncu ceo dan... Rezultat su izrazito bolne i ozbiljne opekotine!

Sammenhæng

Kakav je bio osećaj?

Koža me je pekla i počela je da se ljušti. Morala sam da nanosim kreme za obnovljanje kože svake noći i da nosim majicu na plaži čak i kad sam plivala. Trebalo je nekoliko dana da se crvenilo smiri. Sledećeg leta sam se zaklela neću ponoviti iste greške! Tako sam pre odlaska na odmor zakazala termin kod dermatologa.

Rešenje

Šta ti je preporučio?

Preporučio mi je nanošenje kreme za zaštitu sa SPF 50 i ograničeno vreme izlaganja suncu, izbegavanje izlaganja između 12 i 16 časova... i još mnogo drugih stvari! Zahvaljujući tim savetima pocrnela sam bez opekotina! Sada ne preskačem zaštitu i na plaži nosim šeširić!

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles