3 pitanja za stručnjaka

Preporučujem samo visoku i vrlo visoku zaštitu

Img_Preporučujem samo visoku i vrlo visoku zaštitu

UV zraci odgovorni su za starenje kože. Svakome je potrebna zaštita od sunca koja može biti u obliku odeće, šeširića, naočara sa UV zaštitom i zaštitnih proizvoda na nezaštićenu kožu prema preporuci dermatologa.

Koji su ključni principi zaštite od sunca?

Tip izlaganja (planina, more, plaža) zahteva maksimizaciju zaštite, u zavisnosti od refleksije.

Veću pažnju treba posvetiti svetloj koži na kojoj se lakše javljaju opekotine. Doba dana se takođe mora uzeti u obzir: poseban oprez je potreban između 11 i 16 časova. Neophodno je ponoviti nanošenje zaštitnih proizvoda svaka dva sata u dovoljnim količinama.

Nisu li Vaši pacijenti pomalo izgubljeni kad je reč o izboru zaštitnih proizvoda?

Postoji veliki spektar rešenja.

Sada smo pojednostavili deklaracije na kojima su navedene 4 kategorije zaštite - niska, srednja, visoka, vrlo visoka. Ja preporučujem samo poslednje 2 kategorije. Neophodno je koristiti širok spektar za prekivanje UVB-zraka (odgovornih za opekotine) i UVA-zraka (koji ubrzavaju starenje).  I, na kraju, morate odabrati oblik preparata (krema, tečna krema, gel, itd.) najprimereniji određenom području i željama pacijenata.

Koje su po Vašem mišljenju karakteristike dobre fotozaštite?

Prvenstveno efikasnost.

Kad je o odeći reč, potrebno je birati gusto tkana vlakna i tkanine tamnih boja. Zaštitni proizvodi moraju biti visoke i vrlo visoke zaštite i potrebno je redovno obnavljati nanošenje. Naočare za sunce moraju imati oznaku CE kategorije 3 i 4. Ostale karakteristike proizvoda za zaštitu od sunca uključuju: dobru toleranciju, fotostabilnost, otpornost na vodu i znoj. Kako bismo ih pravilno koristili, moraju biti prijatni i praktični.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles