Iskustva

“Još uvek imam blistav ten… Čak i u svojim četrdesetim!"

Img_“Još uvek imam blistav ten… Čak i u svojim četrdesetim!"

Bez zalaženja u ekstreme i spremna da učini sve kako bi zaustavila razorne posledice vremena, Sonja razume koliko je važno brinuti o zdravlju i lepoti svoje kože. Mali koraci, svako jutro i svako veče...

Kontekst

Sonja, kakav je Vaš odnos prema lepoti?

Oduvek sam volela da brinem o sebi. Zbog sopstvenog užitka, ali i zbog toga što drugima volim da izgledam lepo. Ali, ubrzo sam shvatila da su i prvi utisci oni koji se računaju. Od svoje tridesete godine nanosim negu za područje oko očiju i jednom godišnje odlazim na lagani piling kože. Činim to jer nisam htela da dopustim da mi koža naglo ostari.

Simptomi

A od čega se sastoji Vaš dnevni ritual lepote?

Ne trošim puno na kozmetiku, ali imam svoju malu rutinu koja mi pomaže da održim svež, zdrav izgled tena. Čak i u svojim četrdesetim! Ujutru nanosim kremu protiv starenja, koju tokom sunčanih dana zamenjujem kremom sa zaštitnim faktorom. Ona je lagana, ali i nanošenje ove kreme važno je kako bih kožu zaštitila od UV zraka, naročito s obzirom na to da volim da doručkujem na terasi. I, kao što sam rekla, ne zaboravljam na negu za područje oko očiju; trenutno koristim negu koja spečava pojavu bora. Uveče skidam šminku uljanom tečnošću, a zatim perem lice nežnim sredstvom za čišćenje bez sapuna. I opet, nanosim kremu; ovog puta to je proizvod koji je prilagođen mojim godinama i koji obnavlja i jača moju kožu.

Bakgrund

Osim ove dnevne rutine, šta još činite?

Dva do tri puta godišnje koristim tretman serumom koji sama nanosim. Sve zavisi od potreba moje kože i od godišnjeg doba: za vrlo intenzivnu hidrataciju, protiv znakova starenja, protiv pojave tamnih fleka, itd. Istovremeno otkrivam nove proizvode protiv nastanka bora. Na kraju zime radim lagani piling i iznova započinjem sveža.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles