3 pitanja za stručnjaka

Kod znakova starenja preporučljivo je ujednačavanje tena i naglašavanje volumena

Img_Kod znakova starenja preporučljivo je ujednačavanje tena i naglašavanje volumena

Tokom vremena na licu se pojavljuju neprivlačne crte. Crvenilo i smeđe fleke menjaju izgled tena, izražajne linije produbljuju se i stvaraju bore, a volumen lica spušta se na dole. Šta činiti? Savet dermatologa.

Kako šminkom možemo korigovaiti znakove starenja?

Govorimo o dvema vrstama korekcije.

Prvo, morate izjednačiti ten - to je uloga pudera, a zatim morate poraditi na volumenu. Kako biste to postigli, poigrajte se svetlim i tamnim nijansama pudera koji koristite za završnu doradu. Šminka se mora nanositi na hidriranu kožu. Ova hidratantna podloga može imati funkciju ispravljanja; zato morate proveriti da li je kompatibilna sa šminkom.

Koji savet dajete za ujednačavanje tena?

Ja koristim korektivni puder, koji ima više pigmenata od uobičajenih pudera.

Boju biram prema boji kože, što je podložno promenama u zavisnosti od godišnjeg doba. Najpre prstima utapkam korektor za prekrivanje nepravilnosti. Tada puderom, pomešanim sa hidrantnom kremom kako bi se dobio proizvod koji se lakše nanosi, ujednačim ten. Uvek završavam tapkanjem šminke širokom četkom za prirodniji izgled.

Kako šminkom možemo uticati na volumen?

Udubljenja na licu su tamnije boje.

Zato, kako bismo uklonili ovaj efekt, mi ih posvetljujemo. Pri nanošenju pudera biram svetliju nijansu kojom prstima ili finom četkom popunjavam bore. Svetliju nijansu nanosim i na jagodične kosti, spoljne rubove gornjih očnih kapaka i slepoočnice. Ali, na donjem delu obraza koristim tamniji prah.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles