Koža Vaše bebe

Čak i ako je fiziologija Vaše kože i kože Vaše bebe ista,
one ipak funkcionišu drugačije.

SOS nadražena guza

Guza Vaše bebe prolazi kroz mnogo toga svakoga dana i često je izložena iritacijama i crvenilu, tj. pelenskom osipu.

Guza Vaše bebe je vrlo osetljivo područje

Iako njegovo medicinsko ime - eritem - zvuči opasno, pelenski osip je benigno stanje koje pogađa sve bebe. Više faktora utiče na nastanak crvenila i iritacija:

  • 1Bebina guza provodi dan i noć u vlažnoj okolini i neprestano je izložena urinu i stolici koji su kiseli. Ta pojava se pogoršava sa toplim vremenom i porastom temperature.
  • 2Pelene koje su premale i koje se ne mijenjaju dovoljno često takođe pogoršavaju osip. Usto, čim beba počne da sedi (sa otprilike 6 meseci), dodatno trenje povećava opasnost od pelenskog osipa.
  • 3Izbijanje zuba i ostale uobičajene dečje tegobe takođe mogu uzrokovati nadraženu kožu guze.
  • 4Higijena i proizvodi neprimereni osetljivoj koži beba

Kako negovati pelenski osip?

Kad Vaša beba dobije pelenski osip, koži guze je potreban nežan tretman i umirivanje. Potrebno je uglavnom 2 do 4 dana da nestanu lezije ako koristite primerenu rutinu i proizvode.

Za čišćenje nadraženog područja koristite Lipikar Syndet AP+ Negova umirujuća i pročišćavajuća svojstva uklanjaju nečistoće sa kože. Potom nežnim kružnim pokretima umasirajte zaštitnu obnavljajuću kremu u kožu i umirite je. Dobro je lezije ostaviti na vazduhu kad god je to moguće.

Kako sprečiti pelenski osip?

Za sprečavanje pelenskog osipa jednostavno usvojite ove lake, ali vrlo važne navike:

  • Kupujte pelene u veličini koja odgovara Vašoj bebi. Menjajte pelenu čim je mokra ili vlažna i izbegavajte duži kontakt guze i urina ili stolice.
  • Očistite guzu Vaše bebe posle svakog menjanja pelena gelom bez sapuna kao što je LIPIKAR Syndet AP+. Izbegavajte sapune, rukavice za kupanje i sunđere. Preporučuje se izbegavanje upotrebe maramica koje podstiču trljanje i mogu nadražiti kožu naših najmlađih.
  • Temeljno osušite guzu Vaše bebe i nabore na koži nežnim tapkanjem.
  • Ne čekajte da ugledate crvenilo ili iritaciju kako biste reagovali: nanesite zaštitnu kremu nakon svake promene pelena.