#Be5 - najbitnija je ljubav prema sebi... ali i nega!

Img_#Be5 - najbitnija je ljubav prema sebi... ali i nega!

Tokom razgovora sa dizajnerkom Anom Stojanović podelila nam je svojih top pet saveta za lepu i negovanu kožu koji se pre svega kriju u ljubavi prema sebi, jer kako kaže i čak i ako nismo savršene - možemo se osećati dobro u svojoj koži.

ANINIH 5 SAVETA ZA LEPU I NEGOVANU KOŽU

clanak slika

1. Moja koža je osetljiva, sklona alergiji i lako dolazi do iritacije korišćenjem agresivnih proizvoda. Zato biram proizvode koji su blagi za moje lice, a dovoljno efikasni da pruže adekvatnu negu i, što je najvažnije, hidrataciju, jer je ona ključ lepote naše kože.

2. Hyalu B5 serum sadrži dve vrste čiste hijaluronske kiseline koja, pre svega, pruža hidrataciju i pogodna je za lice, dekolte i vrat. Pospešuje obnovu kože i daje joj punoću. Ono što je bitno jeste nanositi serum pre ostale nege i uvrstiti ga u svoju jutarnju i večernju rutinu. A u mojoj rutini je već odavno!

3. Rutina nege lica je sama po sebi važna, jer redovnom negom naše kože sprečavamo proces starenja dajući joj komponente koje nedostaju i koje su sa godinama u silaznoj putanji.
Pomažemo joj ukoliko redovno, bar jednom u 10 dana, uradimo piling i odstranimo mrtve ćelije sa kože. Postupak čišćenja je od izuzetne važnosti, jer preparati za negu imaju smisla samo ako se nanose na čistu kožu. Ne zaboravite da negujete i vrat kao i predeo dekoltea, jer su to područja koja su često izložena spoljnim uticajima, baš kao i naše lice. SPF ne smemo zaboraviti da koristimo tokom cele godine. Koliko god bili umorni uveče ili u gužvi ujutru, moramo izdvojiti 5 minuta za sebe kako bismo bile odlične, za 5 svakog dana.

4. Pored samih preparata, važno je da hidriramo i naš organizam. Unos adekvatne količine vode tokom dana nam pruža brojne benefite. Postoji razlika u tome da li je koža suva ili dehidrirana. Suva koža je tip naše kože i pomažemo joj upravo adekvatnom negom, dok je dehidrirana koža nedostatak upravo adekvatne količine vode u našem organizmu te takav problem rešavamo i negom i unosom vode, minimum 2l vode na dan.

5. Pored unosa vode, ne smemo zaboraviti ni namirnice koje su prirodni antioksidansi, kao ni one bogate masnim kiselinama, poput ribe i citrusnog voća, orašastih plodova itd. 

clanak slika

Za kraj, Ana je zaključila kako zna da nije savršena, ali smatra da to ni ne mora biti. Dovoljno je da se oseća dobro i ugodno u svojoj koži. Tajna njenog spoljašnjeg izgleda leži u gorenavedenim savetima, a smatra da je za sreću dovoljno da se vodi briga o celokupnom zdravlju organizma. U toj misiji joj pomaže posao koji voli i prilike koje joj se otvaraju, ljudi kojima je okružena, koje voli i koji je vole. Sa godinama je naučila još jednu, možda najbitniju stvar- da sluša svoja srce i pojača sebe na najjače, jer je zaslužila. Jer smo, kako kaže, to sve zaslužile – ako svako može da nabroji bar 5 razloga koji ga čine zadovoljnim, samim tim ima dovoljno povoda za sreću.


HYALU B5 SERUM
DERMOKOZMETIČKA NEGA PROTIV BORA ZA PUNOĆU OSETLJIVE KOŽE

clanak proizvod slika

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles