Bolji život osetljive kože

Osetljiva koža: verujte svom osećaju

Img_Osetljiva koža: verujte svom osećaju


Osetljiva ili problematična (netolerantna, atopična ili sklona aknama) koža podrazumeva poseban i individualan osećaj kojeg je nekad teško pretočiti u reči. Ali, Dermatološka laboratorija La Roche-Posay smatra da je potrebno uzeti u obzir i psihološki aspekt što je glavni korak u ponudi inovativnog i efikasnog rešenja ljudima sa veoma osetljivom kožom.

Kvalitetan život bez obzira na simptome


Kao što je pokazala studija koju je sponzorisala Dermatološka laboratorija La Roche-Posay, preko 50% žena danas tvrdi da ima osetljivu  kožu1. Ova osetljivost je uzrokovana povećanim odgovorom epidermalnih nervnih završetaka i opadanjem praga reakcije2 i manifestuje se kliničkim znakovima kao što su crvenilo, iritacije itd. Suočen sa tim znakovima Dermatološka laboratorija La Roche-Posay svakodnevno postavlja za zadatak uspostavljanje savršene ravnoteže između efikasnosti i tolerancije  za sve svoje formule.


Ali, uz sve ove kliničke znakove koje može ustanoviti dermatolog i osetljivost kože, baš kao i mnoga dermatološka stanja (atopija, ekcem, akne, rozacea itd.), može imati neprijatan uticaj. Kvalitet sna, samopouzdanje, manja uspešnost u školi ili na poslu itd.: posledice problema sa kožom mogu ponekad narušiti kvalitet života i njihov uticaj je potcenjen. Nama je neprihvatljivo ne reagovati jednako odlučno kao i na same simptome.

Vizionarsko pomagalo: indeks kvaliteta života


Dermatološka laboratorija La Roche-Posay svesna je problema merenja utisaka svake pojedine osobe, pa je odlučila da koristi naučnu analitičku mrežu. Iz tog razloga smo odabrali patentirani alat koji se koristi na brojnim medicinskim područjima za merenje povezanosti kliničkih znakova i negativnih efekata na svakodnevni život: indeks kvaliteta života.


U različitim etapama procene naših proizvoda za negu kože dobrovoljci su ispunjavali upitnik o različitim apektima u njihovom svakodnevnom životu: negativni osećaji, poremećaji sna, društveni život itd.  Upoređivanjem rezultata dobijenih na početku i na kraju ispitivanja uspeli smo izmeriti efikasnost naših proizvoda na kvalitet života pacijenata. Ova metoda omogućuje razvoj prilagođenih terapeutskih programa koji su efikasniji i precizniji i zadovoljavaju sve potrebe osetljive kože, od kliničkih znakova do psihološkog uticaja.

Pratimo Vas na putu ka blagostanju


Uz prilagođene i efikasne proizvode nežne prema koži La Roche-Posay nudi radionice osobama sa patološkim stanjima tokom kojih mogu da nauče da prihvate svoj izgled zahvaljujući tehnikama korektivne šminke i da usvoje svakodnevna pravila za komforniji život.

Studija sprovedena na preko 3.000 žena u Kini, Brazilu, SAD-u, Nemačkoj i Francuskoj.
Izvor: Istraživački centar L’Oréal.