0
Nazad na laroche-posay.com

Novi prostor za decu posvećen pospešivanju samostalnosti dece sa kožom sklonom atopijskom dermatitisu

Školsi dani uz kožu sklonu atopijskom dermatitisu

Za decu škola predstavlja mnogo toga. Imaš puno prijatelja, igrate se za vreme odmora, ali takođe moraš mnogo, mnogo da učiš. Za decu sa kožom sklonom atopijskom dermatitisu dugi školski dan je još veći izazov, jer mnoge stvari mogu biti okidači svraba, što može dodatno otežati koncentraciju :-(
Da bismo ti pomogli, nudimo nekoliko saveta kako da te svrab ne ometa u školi.

Img_Školsi dani uz kožu sklonu atopijskom dermatitisu

Zlatno pravilo 1: Ne zaboravi svoj Stik!

Svakom detetu sa kožom sklonom atopijskom dermatitisu je potrebno još nešto u školskoj torbi osim školskog pribora. Potrebano je da svuda sa sobom nosi mali razbijač svraba: Stik! Drži ga u školskoj torbi ili u džepu da bi mogla/mogao da ga naneseš i uništitš svrab pre nego što se javi!

v_article-7.jpg

Zlatno pravilo 2: Nemoj da ti bude pretoplo u učionici!

U učionici može biti toplo i zagušljivo, što može pogoršati svrab! Obuci se slojevito, da bi mogla/mogao sa se svučeš ako ti postane pretoplo. Najbolja temperatura u prostoriji za kožu sklonu atopijskom dermatitsu je 18-22 stepeni. Možeš da predložiš nastavnici da postavite termometar u učionici.

v_article-586379824.jpg

Zlatno pravilo 3: Nemoj da se prevariš u školskom dvorištu!

Odmor je super za igru sa društvom, ali zbog trčanja i stvari poput polena u vazduhu, koža može da svrbi. Neka ti Stik bude u džepu da bi uvek mogla/mogao da sprečiš svrab.

v_article-684943782.jpg

Zlatno pravilo 4: Budi pažljiva/pažljiv na času fizičkog!

Koliko god da voliš fizičko, znoj i pregrevanje može izazvati svrab kože. Nosi komotnu odeću i mali peškir ili maramicu kako bi mogla/mogao da osušiš kožu ako se oznojiš.

v_article-682329426.jpg