Fokus na...

Više tipova akni, više tipova masne kože

Img_Više tipova akni, više tipova masne kože

Akna se manifestuje u obliku mitisera i bubuljica. Može poprimiti različite oblike. U svakom slučaju, za borbu protiv akni, neophodna je upotreba posebnih tretmana za regulaciju sebuma.

Simptomi

Od retencijskih do upalnih akni

Postoje različiti oblici akni. Najpre se mogu pojaviti kao komedoni (mitiseri i gnojne bubuljičice) koji su retencijske akne. Ali, uz akne mogu biti prisutne i bubuljice i veće lezije. U okolini bez kiseonika, bakterija koje je prirodno prisutna u koži (P. acnes) može se razmnožiti i stvoriti upalne materije koje se šire donjim slojevima. To je upalna akna. Generalno gledajući, ova dva oblika koegzistiraju i takvo stanje se naziva mešovitim aknama koje pogađaju gotovo 60 % pacijenata. Pročitajte o Miličinom iskustvu i njenim simptomima upalnih akni.

Poreklo

Akne: problem različitih uzroka.

Više faktora doprinosi pojavi akni. Razlog su uglavnom hormonalne promene (pubertet, PMS, trudnoća itd.), ali i stres i umor koji mogu dovesti do pojačanog stvaranja sebuma i proliferacije bakterija. Kada je isticanje sebuma onemogućeno, pore se začepljuju. Nastaju mitiseri i bubuljice.

Nega

U lečenju akni potrebno je nežno ophoditi se prema koži

U borbi protiv akni kožu je potrebno nežno tretirati. Potrebno je usvojiti nekoliko osnovnih svakodnevnih koraka.Uz ove mere, dermatolog može propisati i određene lekove protiv akni. Ne ustručavajte se da razgovarate sa njim o tome.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles