Fokus na...

Više tipova akni, više tipova masne kože

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_focuson_default.jpg

Akna se manifestuje u obliku mitisera i bubuljica. Može poprimiti različite oblike. U svakom slučaju, za borbu protiv akni, neophodna je upotreba posebnih tretmana za regulaciju sebuma.

Simptomi

Od retencijskih do upalnih akni

1.5 Focus on acne_illu 1

Postoje različiti oblici akni. Najpre se mogu pojaviti kao komedoni (mitiseri i gnojne bubuljičice) koji su retencijske akne. Ali, uz akne mogu biti prisutne i bubuljice i veće lezije. U okolini bez kiseonika, bakterija koje je prirodno prisutna u koži (P. acnes) može se razmnožiti i stvoriti upalne materije koje se šire donjim slojevima. To je upalna akna. Generalno gledajući, ova dva oblika koegzistiraju i takvo stanje se naziva mešovitim aknama koje pogađaju gotovo 60 % pacijenata. Pročitajte o Miličinom iskustvu i njenim simptomima upalnih akni.

Poreklo

Akne: problem različitih uzroka.

Više faktora doprinosi pojavi akni. Razlog su uglavnom hormonalne promene (pubertet, PMS, trudnoća itd.), ali i stres i umor koji mogu dovesti do pojačanog stvaranja sebuma i proliferacije bakterija. Kada je isticanje sebuma onemogućeno, pore se začepljuju. Nastaju mitiseri i bubuljice.

Nega

U lečenju akni potrebno je nežno ophoditi se prema koži

U borbi protiv akni kožu je potrebno nežno tretirati. Potrebno je usvojiti nekoliko osnovnih svakodnevnih koraka.Uz ove mere, dermatolog može propisati i određene lekove protiv akni. Ne ustručavajte se da razgovarate sa njim o tome.

  • Facebook

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles