Iskustva

"Dnevne navike za moju kožu koja ništa ne podnosi"

Img_"Dnevne navike za moju kožu koja ništa ne podnosi"

Pre nekog vremena Biljanina osetljiva koža je postala potpuno netolerantna. Ali, nakon što je isprobala više neprimerenih proizvoda za negu, konačno je pronašla rešenje. Ovo je njeno svedočenje.

Kontekst

Biljana, koliko dugo imaš netolerantnu kožu?

Oduvek sam imala osetljivu kožu, ali pre nekoliko meseci počela je da reaguje na sve i nisam razumela zašto... To je bilo vrlo naporno!

Simptomi

Kakva je zapravo bila tvoja koža?

Bila je hiperosetljiva i vrlo sklona iritacijama. Kako bih je smirila, kupila sam hidrantnu kremu... Ali, svaki put kad bih isprobala novu, ista priča: dobila bih male crvene plikove po koži. Nisam znala šta da učinim da nestanu. Kako je vreme prolazilo, moja koža je sve manje tolerisala te proizvode i problem se pogoršavao.

Rešenje

I šta si odlučila da učiniš?

"Otišla sam kod dermatologa koji mi je objasnio da ja jednostavno imam tip kože sklon netoleranciji. Na njegovu preporuku promenila sam dnevne navike nege kože. Sada koristim proizvode posebno formulisane za netolerantnu kožu. Na primer, koristim posebno sredstvo za skidanje šminke i zaštitni tretman bez mirisa i konzervansa. Upotrebom odgovarajućih proizvoda sve se promenilo! Moja koža je i dalje osetljiva ali sada znam kako da je nahranim i uspešno negujem."

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles