3 pitanja za stručnjaka

Da biste sprečili isušivanje kože i osećaj neprijatnosi tokom zime, preporučujem intenzivnu negu dvaput dnevno.

Img_Da biste sprečili isušivanje kože i osećaj neprijatnosi tokom zime, preporučujem intenzivnu negu dvaput dnevno.

Suvoj koži nedostaju i vlažnost i epidermalni lipidi, zbog čega se menja zaštitna barijera kože i narušava njena zaštitna funkcija. Stanje naše kože pogoršava se tokom hladnih zimskih meseci. Kako to možemo sprečiti? Pročitajte savet dermatologa.

Koje simptome suve kože primećujete kod svojih pacijenata?

Suva koža je stanje kože koje određene osobe mogu imati trajno, na licu,

rukama i nogama, naročito šakama i ponekad po celom telu. Suva koža može biti nasledna (ihtioza) ili povezana sa raznovrsnim patološkim procesima (ekcem, psorijaza, dijabetes). Dodatno, stanje svih suvih tipova kože pogoršava se zimi.

Šta se tačno događa tokom zime?

Relativno niska vlažnost vazduha uzrokuje gubitak vlažnosti i isušivanje kože.

Vetar, niske temperature, teška odeća i UV zračenje u planinskim krajevima intenziviraju suvoću kože. Češće se javlja osećaj neprijatne zategnutosti kože. Stoga je vrlo bitno više puta dnevno na kožu, naročito na lice i usne, nanositi hidrantne proizvode.

Šta preporučujete za negu suve kože praćene osećajem neprijatnosti?

Preporučujem nanošenje intenzivne hranljive nege dvaput dnevno,

i to nege koja sadrži i hidrantne sastojke i lipide kako bi se sprečio transepidermalni gubitak vode. Takođe, toplo preporučujem ulje za pranje tela, koje se može koristiti u kupkama ili tokom tuširanja. Pacijentima savetujem da prestanu da koriste penušave kupke ili druge proizvode koji mogu da nadraže kožu, i da smanje broj tuširanja ili kupki na dan. Takođe savetujem im da na kožu redovno nanose proizvode koji omekšavaju i hidriraju kožu.

PREPORUČENI PROIZVOD

HYALU B5 SERUM

Nova nega protiv bora za punoću osetljive kože

LP-hyalu


SVOJSTVA

Bore, gubitak volumena i elastičnosti, umorna koža bez sjaja. Jedinstvena formula za obnavljanje kože sa čistom hijaluronskom kiselinom, vitaminom B5 i madecassosideom za puniji izgled kože i obanvljanje barijere kože.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles