Fokus na...

Alergije kože: problem u porastu, ali je moguće ublažiti ga

Img_Alergije kože: problem u porastu, ali je moguće ublažiti ga

Alergije su se tokom poslednjih nekoliko godina u svim zemljama pokazale kao prava epidemija u porastu. Naročito su česte kod osoba sa krhkom kožom, uzrokuju nadraženost pa čak i potkožne nepravilnosti. Intenzitet ovih ponavljajujućih problema može varirati. Adekvatan tretman zavisi od vrste utvrđenog alergena.

Simptomi

Od osećaja bockanja do peckanja...

Gotovo 50% stanovništva u Francuskoj tvrdi da se suočava sa alergijama na koži ili netolerancijom kože. Te pojave se manifestuju osećajem bockanja, nadraženosti, osećajem peckanja i pojavom potkožnih nepravilnosti. Ove pojave uzrokuju neprijatnost, čak i ako se tokom pregleda čine blažim. Ponekad se dijagostifikuju kao blaži eritem, suvoća kože ili blago perutnje.

Izvori

Preosetljiva koža

Alergije su prekomerna reakcija organizma na određene alergene. Sastav odbrane netolerantne kože slabiji je od sastava odbrane normalne kože pa je zato podložniji uticajima. Alergije uzrokuju probleme koji se ponavljaju i razlikuju po intenzitetu. Reakcije kože obično su povezane sa genima i okruženjem. Kao posledica dešava se da više članova iste porodice često ima vrlo slične reakcije kožne.

Tretmani

Izbegavajte svaki kontakt sa alergenima

Jedini način da izbegnete ovaj problem jeste da uklonite svaki kontakt sa utvrđenim alergenima. Zavisno od materije koja izaziva nadraženost, propisaće se odgovarajući tretman. Pored tretmana, intenzivna umirujuća nega kože može biti delotvorna u hidriranju i smanjivanju reaktivnosti vrlo osetljive i kože sklone alergijama.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles