free from spots

Otkrij sve što treba da znaš da se bolje boriš protiv akni i osećaš sigurnije u sebe

Šta su mitiseri?

Mitiseri se pojavljuju na centralnom delu lica, često oko nosa, to područje je poznato kao T-zona, oni su jedni od nepravilnosti kojih je teško rešiti se. Generalno se smatraju najtvrdokornijim od svih nepravilnosti, ove crne nepravilnosti su zastrašujuće jer se veoma ističu. Nažalost, jako su uporni, zato je važno znati šta su oni zapravo i kako ih najbolje tretirati.

FFS Mag article 30761 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_76033417)

Šta su mitiseri?

Mitiseri se lako uočavaju na koži, tamne su boje i pomalo uzdignuti. Za razliku od drugih nepravilnost, oni nisu upaljeni, pa nisu ni bolni na dodir. Iako spadaju u blažu vrstu nepravilnosti, ponekad osebe koje ih imaju mogu više stresa nego zbog drugih vrsta nepravilnosti zbog njihove upadljive boje i upornosti da ostanu na licu! Osim što nepoželjno izgledaju, mitiseri mogu da se pojave na leđima, grudima, rukama i ramenima, kao i na licu.

Zbog čega nastaju mitiseri?

Ove tamne pojave nastaju zbog zapušenog folikula dlake. Folikul sadrži dlaku i sebacealnu žlezdu, koja proizvodi sebum da bi koža ostala meka. Izumrle ćelije kože i sebum zajedno formiraju čep koji dobija tamnu boju zbog kontakta sa vazduhom i oksidacije.                                                                         

Mitiseri se formiraju drugačije od drugih nepravilnosti, oni su jednostavno tvorevina sebuma, a ne posledica nečeg bakterijskog. Kao rezultat, naš organizam ne brine o mitiserima na koži jer nam ne predstavljaju nikakvu pretnju. Ipak, moguće je lečiti mitisere, samo može malo duže trajati od lečenja bubuljica.                                                                                                           

Strpljenje je najvažnije kod lečenja mitisera!

Lečenje

Sastojci sa ciljanim dejstvom

Neki proizvodi namenjeni za tretiranje mitisera sadrže alkohol, mentol i eukaliptus. Treba ih izbegavati jer će pojačati lučenje sebuma i povećati problem. Kao sastojak salicilna kiselina je tvoj najbolji prijatelj. Kiselina otčepljuje pore i rešava problem izumrlih ćelija na površini kože. Salicilna kiselina se nalazi u mnogim proizvodima kao što su proizvodi za umivanje, kremama i gelovima.

Redovni piling

Još jedna zamka u koju su upali mnogi od nas je da kožu tretiramo kao da je prljava. Mitiseri mogu da izgledaju prljavo, ali nisu nastali zato što ti je koža nečista...zato prestani da grubo trljaš lice! Trljanje može da stimuliše nervne završetke što dovodi do olobađanja hormona koji povećava proizvodnju masnoće. Uvođenje zdravog režima za negu kože sa mikro pilingom je važno kada hoćeš da odstraniš izumrle ćelije na površini kože, ali to uradi nežno i bez preterivanja.

Armed with this information, a little patience, and some perseverance, you will see your blackheads start to fade.

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

Svi članci o: akne, mitiseri,

|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA
Img_KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama